Rob van Buggenum


De omvang en complexiteit van het areaal is altijd goed zichtbaar geweest in mijn directe leefomgeving pal naast de A2, de Maas én het Julianakanaal. Hier werd mijn interesse in de civiele wereld dan ook vergroot waardoor de MBO opleiding Civiele Techniek een logische keuze was. Met veel praktijkervaring op zak volgde ik, via een verkort traject, daarna de HBO opleiding Built Environment. Hierin lag de nadruk vooral op het projectmatige werken, een aspect wat duidelijk terugkomt in het assetmanagement. Optimaal assetmanagement en het daarbij behorende informatiemanagement wordt alleen bereikt als hier alle partijen aan meewerken. Zo zorgen wij er samen voor dat die prettige leefomgeving in stand gehouden wordt.

Bij 2bprojects heb ik in mijn afstudeerperiode de kans gekregen om mijzelf volledig toe te leggen op het assetmanagementproces. De problematieken, maar vooral ook de mogelijkheden die ik zie, kan ik uitgebreid behandelen in de organisatie. De implementatie van BIM en de manier waarop BIM kan bijdragen aan verbeterd assetmanagement waren onderwerp van mijn scriptie en interesseveld. BIM is de toekomst, en ik help graag mee de meerwaarde hiervan te bewijzen.

De energie die ik haal uit deze onderwerpen zet ik om in gedrevenheid om een optimale prestatie te leveren binnen het team van 2bprojects en voor onze klanten. Samen met het team specialisten, met grote gezamenlijke ervaring in infrastructurele trajecten, bieden wij advies in assetmanagement-projecten van elke omvang. Wij zorgen ervoor dat uw beheersorganisatie alleen werkt met actuele, betrouwbare en complete gegevens zodat mijn en uw leefomgeving in stand gehouden wordt, iets waar wij elke dag weer van mogen profiteren!